top of page

De Rally

De rally zal volgens het bolletje-pijltje systeem worden gereden, waarbij wij rekening houden met de onervarenheid van de deelnemers. Hieronder verdere uitleg over deze manier van navigeren.

Bolletje Pijltje
 

Bolletje Pijltje, misschien wel één van de meest gebruikte navigatie methodes voor autopuzzelrally's. Het lijkt heel simpel, maar de navigator moet wel goed zijn of haar aandacht erbij houden. De communicatie tussen navigator en bestuurder wordt met deze techniek op de proef gesteld!

Waypoints
 

Aan de start zullen de equipes een routeboek ontvangen met daarin de "waypoints". Dit zijn de belangrijke punten op de route waar de equipe een manoeuvre moet uitvoeren. Deze manoeuvres zijn opgenomen in het routeboek als schets van de waypoint met daarbij de uit te voeren manoeuvre. Zie het voorbeeld hier links:

Bolletje Pijltje
met afstanden

 

Tijdens De Rotterdamse Vastgoed Rally maken we gebruik van Bolletje Pijltje met afstanden. Het routeboek ziet er dan uit als volgt:

Tips
 

Er zijn een aantal dingen waar de equipes rekening mee moeten houden tijdens het rijden van de rally. Om het jullie iets makkelijker te maken (maar niet te makkelijk) hebben we een paar tips op rij gezet:

 

1: Gebruik een app voor de afstanden bij te houden

De interval afstanden zoals hierboven afgebeeld zijn prima bij te houden met de dagteller van een auto. Maar  het gebruik van een app voor het bijhouden van de afstanden werkt vaak een stuk beter! De beschikbare apps (op zowel IOS als Android) zorgen ervoor dat de gereden afstanden nauwkeurig kunnen worden bijgehouden. Let op dat je een app hebt waar je twee afstanden in bij kan houden; de totale afstand en de interval afstand. De interval afstand moet ook makkelijk te resetten zijn, zoals door een tik op het scherm.

 

Test de app vooraf ook, zodat je niet op de dag zelf voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zorg ook voor een goede houder voor je telefoon zodat deze op een plek kan hangen waar zowel navigator als bestuurder makkelijk bij kunnen.

 

2: Let goed op tijdens de briefing

Het routeboek is met veel zorg samengesteld door de route uitzetters van de Skymasters. Maar zoals wij als Rotterdammers weten, wegopbrekingen ontstaan soms spontaan. Let daarom goed op tijdens de briefing of er wijzigingen in de route zijn en hou dit goed bij in het routeboek!

 

3: Houd rekening met de andere weggebruikers

Zoals in onze vorige blog al aangegeven, rijden wij niet op een gesloten parcours. Houd daarom ook rekening met de overige weggebruikers en de verkeersregels. Ga niet midden op de weg stoppen omdat je een afslag hebt gemist of omdat je nog een keer goed de route moet bestuderen. De organisatie is niet aansprakelijk voor gereden schade, boetes of ongevallen!

 

4: Neem de tijd

De winnaar wordt niet op tijd bepaald, dus doe rustig aan (niet te rustig zodat ander verkeer niet wordt gehinderd) en neem je tijd om de route goed uit te rijden en te genieten van de omgeving.

bottom of page